sâmbătă, 19 iulie 2014

Vara in Iasi

A venit vara in Iasi, o vara capricioasa cu calduri marisoare si cu o multime de furtuni. Cam demult nu am mai vazut asa fenomene meteorologice prin Romania. De fapt cred ca nu am vazut niciodata. Acum furtunile sunt ca la tropice, apar din senin, sunt foarte violente si matura tot in calea lor. Insa ceea ce ma sperie pe mine cel mai mult sunt fulgerele, care sunt foarte mari si care da o senzatie de frica, frica de a nu fi lovit de ele.
In rest vara e cam la fel. Acelasi transport in comun obosit in care nu exista aer conditionat si in care dupa 5 minute de mers iti dai seama ca trebuie sa schimbi toate hainele de pe tine caci esti ud leoarca. Niciodata nu mi-am dat seama cum nu s-au uitat cei care au cumparat aceste autobuze daca au sau nu aer conditionat. Normal ar fi fost sa fie siguri ca exista o incalzire a lor eficienta pentru timp de iarna si o racire la fel de eficienta pentru timp de vara. Insa din pacate aspectele astea doua au fost trecute cu vederea si acum tot locuitorii Iasului duc povara acestui neajuns.


Autobuze care circula in Iasi si care nu au aer conditionat

Elevi au luat vacanta si acum marea majoritate sunt in febra admiterii la facultati, unde , ca niciodata sunt o multime de admitanti. Citeam zilele astea ca la UMF - la Universitate de Medicina si Farmacie  adica au ajuns la 7 oameni pe un loc. Asta e bine, caci concurenta da nastere la mediu universitar de calitate. Suna pompos insa in linii mari e cam adevarat, pentru ca daca erau putini si doar se ocupau locurile atunci ar fi ajuns studenti doar daca isi depuneau dosarul fara sa isi mai demonstreze din calitati.
Cica anul asta promovabilitatea a crescut cu 3 % fata de anul trecut insa eu unul cred ca invatamantul inca e facut varza si asta din cauza politicienilor. Fiecare guvern care a venit si-a impus propriile reguli astfel ca cei mici sau elevii dupa ce se pregateau un an intr-un fel trebuiau anul urmator sa se ocupe de altceva.
Din pacate o alta problema, asta fiind de imagine e masacrarea teilor din centrul orasului. Nu stiu cine a hotarat sa taie teii de pe Stefan cel Mare insa a avut o idee proasta tare. Plantarea salciilor japoneze sau ce naiba or mai fi copacii noi adusi a schimbat radical imaginea centrului. Insa de cand ma stiu Iasul a fost asociat cu teii, care acum lipsesc cu desavarsire. Soarele te arde in timpul zilei caci copaceii plantati sunt mici de inaltime, mirosul de tei nu mai exista , iar lumea din oras este dezamagita si revoltata.

1 comentarii:

Rent a car Bucuresti spunea...

Este o facultate unde competitia este destul de mare.

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes