duminică, 27 noiembrie 2011

Expozitia ca (micro)oras

Expozitia ca (micro)oras

2 noiembrie - 2 decembrie 2011 foyerul Teatrului Luceafarul Iasi

Expozitia ca (micro)oras
curator: Catalin Gheorghe
artisti: Dan Acostioaei, Luminita Apostu + Ionut Toma, Matei Bejenaru, Lavinia German, Andrei Nacu, Dumitru Oboroc, SATELLITE, Bogdan Teodorescu
Expozitia ca (micro)oras este un proiect de arheologie a arhitecturii si de diagramare a interventionismului urban, de critica a stilurilor expozitionale locale si de schimbare vizuala, realizat cu sprijinul Fondului Elysée pentru proiecte culturale franco-germane in terte tari.
Organizatori: Centrul Cultural Francez Iasi si Centrul Cultural German Iasi in parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi, Asociatia Vector Iasi, Asociatia Studentilor Arhitecti din Iasi, Facultatea de Arhitectura „G.M. Cantacuzino” din Iasi, Departamentul de Jurnalistica si Ştiintele Comunicarii (Facultatea de Litere, Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi) si Teatrul pentru Copii si Tineret „Luceafarul” Iasi.

Concept:
Acest proiect a pornit de la premisa contextula a unei regândiri reflexive, investigative si practice a influentelor reciproce dintre elemente ale arhitecturii urbane din orasul Iasi si componente informale ale designului expozitional, cu consecintele lor directe asupra formele vietii locuitorilor orasului. Expresiile de caz ale designului si arhitecturii vietii urbane locale sunt reconsiderate intr-un design arhitectural expozitional care ilustreaza forme nevralgice de criticalitate si creativitate.
Desfasurat pe parcursul unui an, proiectul  a vizat dezvoltarea relationala si educationala a atitudinilor critice si aptitudinilor creative ale studentilor de la facultatile de Arte, Design si Arhitectura prin intermediul facilitarii unui schimb profesional de dezbateri performative si a unei productii de lucrari de arta instalativa in cadrul a doua module de lucru care au implicat participarea colaborativa a 2 invitati din spatiul franco-german (Tilman Wendland si Guillaume Desanges), studenti din Iasi si artisti locali (care isi expun lucrarile in expozitia finala).
Schimbarea vizuala, a modalitatii de a gândi interdisciplinar si colaborativ stilul expozitiilor de arte, a devenit o tema de lucru relevanta nu doar pentru artistii vizuali, ci si pentru designerii si arhitectii din aceeasi generatie. Acest proiect a propus crearea oportunitatii lucrului-in-comun al studentilor din ariile artelor vizuale, designului si arhitecturii intr-un cadru informal si pragmatic. În proiect au fost integrate si studii de analiza critica a abordarii designului si arhitecturii in spatiul urban local, precum si cercetari de teren realizate de studentii de la facultatile de Sociologie si Jurnalism.
Expozitia este deschisa zilnic intre orele 11 am - 3 pm.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes